Vojvodić: Slobodi sam sve halalio na kraju karijere

Sloga dočekuje Slobodu

Vojvodić: Slobodi sam sve halalio na kraju karijere

E. Škorić

Drugoligaš Sloga u Simin Hanu želi da iznenadi gradskog rivala Slobodu u četvrtfinalu Kupa BiH.

Tuzla je na nogama pred sutrašnji derbi, a Darko Vojvodić ne krije da je njegov tim favorit.

"Drago mi je da vlada ovoliko interesovaja za ovu utakmicu. Petroviću i Krpiću želim da se osjećaju lijepo ovdje kod nas, a zajednička presica je odlična stvar. Želimo da ovo bude pozitivna stvar. Želim da navijači dostojanstveno i na najbolji mogući način bodre svoje klupe i na kraju krajeva neka pobijedi bolja ekipa", kazao je Vojvodić.

"Nema taktiziranja, sutra će igrati najbolji koje imamo. Ne fali nam niko od igrača", dodao je Vojvodić.

"Ovo za nas nije obična utakmica, an sve smo se načine pripremali i ne smatram da nam je prednost što nismo igrali 10 dana, to smatram i hendikepom. Svi smo spremni, respektujemo protivnike i klub protiv kojeg igramo i mislim da su na putu da izađu iz krize. Sloboda ima Krpića i Ordagića, najbolje igrače lige i tu ne treba da se troše riječi. Ko bude bolji i spremniji i sretniji, sutra će pobijediti", istakao je trener Sloge.

"Mislim da smo sutra favoriti bez obzira što smo rang niže i bez obzira na igrački kadar Slobode, ovdje je pao i jedan Zrinjski, zašto ne bi i Sloboda?", ističe Vojvodić.

"Nikada u životu nisam tužio klub koji volim. Ljubav prema Slobodi sam izražavao na moj nači, davao sam maksimum kao igrač i kao trener. Na kraju karijere sam sve halalio Slobodi. Da li će moji igrači koji su tužili Slobodu, ne znam. Čovjek koji vodi računa o nama nije tu, ali iz poštovanja prema njemu i prema klubu, igrači trebaju da daju maksimum", tvrdi Vojvodić.

Nemanja Stjepanović, bivši igrač Slobode, osvrnuo se na sutrašnji meč.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Mislim da će sutra biti jedna čvrsta, muška utakmica gdje će do izražaja doći borbenost i agresivnost. Nijanse su u pitanju ko je bolji, ali Sloboda igra u Premijer ligi pa bih joj dao malu prednost. Bit će to prava utakmica i pravi spektkal za sve ljubitelje fudbala u Tuzli. Na mnogim utakmicama smo pokazali da se možemo nositi s najboljim ekipama", rekao je Stjepanović.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi