Vojvodina angažovala bivšu zvijezdu Bayerna i Intera

Legendarni njemački fudbaler

Vojvodina angažovala bivšu zvijezdu Bayerna i Intera

Legendarni njemački fudbaler Andreas Brehme dobio je posao u FK Vojvodina, prenose mediji iz susjedstva. 

Brehme, koji 1990. godine donio titulu svjetskog šampiona Njemačkoj golom iz penala, postao je ambasador Vojvodine i u narednom periodu će imati zadatak da popravi imidž crveno-bijelih u evropskim okvirima. 

Bez ikakve sumnje, Brehme je veliko ima i sigurno će pomoći da se za Vojvodinu čuje u mnogim zemljama Evrope. On je tokom svoje bogate fudbalske karijere igrao za Kaiserslautern, Bayern i Inter, a za selekciju Njemačke je nastupio u 86 utakmica i pritom postigao osam golova. 

"Nijednog trenutka se neću miješati u rad trenera Ivanovića. Moj zadatak je da poradim zajedno sa ljudima u upravi da dotaknemo poziciju kakvu i zaslužuje klub takve tradicije i omladinske škole", izjavio je Brehme, čiju izjavu prenose srbijanski mediji. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

U proteklom periodu Brehme je bio u veoma teškoj finansijskoj situaciji. Zapao je u toliku krizu da je bio primoran da se zaposli u firmu koja se bavi čišćenjem i održavanjem toaleta kako bi otplatio dug od 250.000 eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi