Vojvodina pobijedila Željezničar i odbranila naslov

Memorijalni turnir "Davorin Popović - Dačo"

Vojvodina pobijedila Željezničar i odbranila naslov

U maloj dvorani KSC Skenderija odigran je večeras finalni susret Memorijalnog međunarodnog turnira "Davorin Popović - Dačo". 

U finalu su snage odmjerili organizator turnira KK Željezničar i KK Vojvodina, a više razloga za slavlje na kraju je imala srbijanska ekipa koja je slavila sa 82:68 i tako odbranila naslov osvojen prošle godine. 

Novosađanke do pobjede su predvodile Marjanović i Vidaković koje su za vrijeme provedeno na parketu uspjele ubaciti 24 poena, dok je u redovima Željezničara najefikasnija bila Zerina Alispahić sa 16 poena. 

Treće mjesto na ovom turniru je pripalo košarkašicama Jedinstva, koje su bile bolje od Rolinga iz Nikšića (92:38). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi