Vojvodina prodala ponajboljeg igrača u BATE Borisov

Mirko Ivanić otišao u Bjelorusiju

Vojvodina prodala ponajboljeg igrača u BATE Borisov

Jedan od najboljih fudbalera Vojvodine Mirko Ivanić karijeru će nastaviti u BATE Borisovu.

Ovaj 22-godišnji fudbaler se pridružio svojim novim saigračima koji se nalaze na pripremama u Beleku, a istakao je da se transfer dogodio vrlo brzo i neočekivano.

Ivanić je imao ponudu Partizana tešku 1,5 miliona eura, ali je prodan BATE-u za tri puta manji iznos, pa je Vojvodina na ime obeštećenja inkasirala 500.000 eura.

Interesantno, Ivanić je dao riječ da neće potpisati ugovor sa Partizanom, kako ne bi izdao navijače i pojačao konkurenta.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Mirko Ivanić je u ovoj sezoni odigrao 30 utakmica za Vojvodinu, a postigao je deset pogodaka i upisao četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi