"Volim i ja Amara Osima, njegove izjave me baš opuštaju"
Kapiten Mladosti odgovorio treneru Željezničara na optužbe o provociranju, valjanju i odugovlačenju na sinoćnjem meču

Aladin Isaković kapiten Mladosti nakon poraza na Grbavici

"Volim i ja Amara Osima, njegove izjave me baš opuštaju"

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja sinoć su na Grbavici poraženi rezultatom 3:1 od domaćeg Željezničara. 

Tim koji s klupe predvodi Elvedin Beganović poveo je golom Guzine, a onda je glavni sudija Vladimir Bjelica dvojici igrača Asaniju, te Biberu pokazao po drugi žuti karton, odnosno crveni, te je Mladost ostala u finišu prvog poluvremena bez dvojice nogometaša.

U drugom dijelu teškom mukom, Željezničar je slavio pobjedu 3:1, ali gosti su iako s dva igrača manje ostavili srce na terenu.

Nakon utakmice trener domaće ekipe Amar Osim kazao je da su se gosti stalno valjali i provocirali, te da je kapiten gostiju Isaković stalno ležao na travnjaku.

Dan nakon utakmice umoran od sinoćnje utakmice javio nam se kapiten Mladosti, Aladin Isaković, koji se osvrnuo na izjave trenera domaće ekipe Amara Osima, te utakmicu na Grbavici, koju je njegova ekipa izgubila.

"Svi smo se potrošili u utakmici protiv Željezničara, igrali smo bez dva igrača i na kraju izgubili. Ja mogu kazati kao kapiten da sam ponosan na svoje igrače, kako su odigrali utakmicu bez dvojice igrača protiv jedne od najboljih ekipa u ligi. U posljednje dvije utakmice na Grbavici dobijamo tri crvena kartona i to dovoljno govori o svemu. Siguran sam da smo igrali 11 protiv 11 da nas Željo ne bi pobijedio. Suze u svlačionici nakon utakmice dovoljno govore o našoj želji da ostvarimo dobar rezultat u ovom meču", ističe Isaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon utakmice trener domaće ekipe Amar Osim je istakao da je Mladost na Grbavicu došla mangupski provocirati i da je upravo Isaković u tome sudjelovao.

"Ako je gluma kada igrač dobije dva puta loptu u testise onda stvarno nemam riječi, spominje se Velić, koji je dobio lakat u glavu namjerno i momak je ostao ležati zbog udarca, a ne da odugovlači nešto. Mi se nismo došli valjati na Grbavicu ni provocirati nego smo došli da igramo nogomet", istakao je Isaković i dodao:

"Kada su u pitanju kartoni, to je smiješno komentarisati, drugi crveni je presmiješan i mislim da će to svako potvrdit ko razumije nogomet. Kada su u pitanju izjave trenera Željezničara, pa mogu kazati da volim i ja Amara, te da me njegove izjave baš opuštaju i uživam da ga slušam prije i poslije utakmica".

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

doa075
sudije vas guraju citavu sezonu, da nemate te pomoci borili bi se za opstanak mali strumfovi
41 1
GAziJAA___
Dovoljno govori to da dva puta igraju na Grbavici, dva puta Mladost vodi i igra bolje, onda se umijesa sudija i cao djaci...EVA SARDINA KARCINOM BH FUDBALA...
27 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi