Vrančić donio pobjedu Norwichu kod Readinga

Igrao i Muhamed Bešić

Vrančić donio pobjedu Norwichu kod Readinga

Povremeni reprezentativac naše zemlje Mario Vrančić sinoć je bio junak Norwicha.

Vrančićev Norwich je u okviru 6. kola engleskog Championshipa kao gost savladao Reading rezultatom 2:1, a pobjedonosni gol za Kanarince bio je upravo djelo bh. nogometaša.

Norwich je poveo u 14. minuti preko Pukki, a vodstvo od 1:0 je trajalo sve do 72. minute kada je Readingu izjednačenje donio Bodvarsson. Samo minutu kasnije Norwich je ponovo došao do pogotka, ovoga puta preko Vrančića, koji je ujedno i postavio konačan rezultat.

Razloga za slavlje imao je i Muhamed Bešić, čiji je Middlesbrough na domaćem terenu s 2:0 savladao Bolton. Bh. nogometaš je priliku dobio u finišu, tačnije u 78. minuti kada je zamijenio Savillea.

Championship:

Middlesbrough - Bolton 2:0
Reading - Norwich 1:2
Nottingham - Sheffield 2:1
QPR - Millwal 2:0
Sheffield Utd - Birmingham 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti