Vranješ traži veći novac, u suprotnom - odlazi
Povodom cijele situacije se oglasio i agent bh. fudbalera (Foto: EPA)

Isitče mu ugovor naredne godine

Vranješ traži veći novac, u suprotnom - odlazi

Budućnost bh. reprezentativca Ognjena Vranješa u grčkom AEK-u je neizvjesna, pišu tamošnji mediji.

Banjalučanin je u redove AEK-a stigao iz ruskog Tom Tomska i od dolaska je standardan u timu, a kako mu ugovor ističe naredne godine, sve više se govori o njegovoj budućnosti u Atini.

Godišnja plata Vranješa u ovom klubu navodno iznosi 250 hiljada eura, uz određene bonuse, no za produženje saradnje naš fudbaler želi veći iznos i isključivo od novca će zavisiti hoće li ostati u AEK-u ili ne. Potvrdio je to i njegov agent, čiju izjavu prenose grčki mediji.

"Ognjenov ugovor ističe sljedećeg ljeta. Dva su puta i AEK ih zna. Ako u klubu žele da zadrže Vranješa, morat će mu ponuditi više, u suprotnom će se on fokusirati na obaveze i na kraju otići besplatno."

Potražite više informacija na temu Super League:

Vranješ se sa AEK-om ove godine okitio naslovom prvaka Grčke, a u ovaj klub je došao ponajviše zaslugom Dušana Bajevića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi