Desni bočni reprezentacije Bosne i Hercegovine

Vranješ: U Atinu idemo na pobjedu

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju igra jednu od najbitnijih utakmica u ovim kvalifikacijama.

Naš protivnik je selekcija Grčke, koja je sjajno otvorila ove kvalifikacije i oni su jedni od kandidata za visok plasman. Jedan od igrača koji je igrao već protiv Grčke je i defanzivac Ognjen Vranješ, koji će vjerovatno zauzeti svoje mjesto na desnoj strani. Ovaj 27-godišnjak je govorio o atmosferi u reprezentaciji, te planovima za narednu utakmicu.

„Igrao sam protiv Grčke u gostima, znamo protiv koga igramo, igrali smo protiv njih u prošlim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.Promijenilo se nekoliko igrača, imaju nekolicinu iz te ekipe kada smo igrali, ono što je sigurno da ćemo ići na pobjedu u Atini“ ističe Vranješ. Igrači su samouvjereni u pobjedu pred narednu utakmicu.

„U današnjem fudbalu nema loše ekipe, ali mi znamo naš kvalitet. Respektujemo mi Grčku i znamo njihov kvalitet, ali u toj utakmici moramo ići na tri boda.Svi su igrači maksimalno spremni i motivisani, znamo da nam je to jedna od najbitnijih utakmica u ovim kvalifikacijama, tako da smo se i postavili od samog početka priprema prema tome“, kaže Vranješ.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Povredu koju je zadobio za vikend nije teže prirode, a dotakao se i atmosfere u reprezentaciji. „Dobio sam udarac protiv Spartaka iz Moskve, ali srećom povreda nije teže prirode i spreman sam. Atmosfera je fenomenalna kao i uvijek u reprezentaciji, slobodno vrijeme provodimo uz bilijar, play station. Svi nestrpljivo čekamo da u nedjelju istrčimo na teren“, kazao je Vranješ.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi