Vratio se fudbalu nakon tri godine, a sada je napravio glupost o kojoj priča cijela Argentina

Ostat će bez kluba?

Vratio se fudbalu nakon tri godine, a sada je napravio glupost o kojoj priča cijela Argentina

E. Čaušević

Argentinski napadač Daniel Osvaldo se nakon trogodišnje pauze odlučio vratiti fudbalu, te je početkom godine potpisao za Banfield.

Osvaldo je u septembru 2016. godine sve šokirao kada je poručio da završava karijeru iako je imao tada tek 30 godina. Poručio je da mu je fudbal dosadio, te se posvetio nekim drugim stvarima u svom životu.

No, ljubav prema lopti bila je jača od svega i nakon više od tri godine pauze odlučio je da se vratio. Šansu mu je dao Banfield s kojim je Osvaldo trenirao neko vrijeme i pokazao je da još uvijek ima šta da pokaže na terenu.

Dogovorio je saradnju na godinu dana, ali je pandemija koronavirusa sve poremetila. Osvaldo je za novi klub odigrao tek dvije utakmice i ponovo je krenuo starim putem. Već sedmicama ne trenira s ekipom Banfielda i kako stvari stoje kratka avantura se završila.

To je potvrdio i potpredsjednik ovog kluba Oscar Tucker koji je izjavio da je situacija itekako komplikovana, ali da je Osvaldo na izlaznim vratima kluba.

"Još uvijek nije trenirao s ekipom i teško je pričati o tome šta se dešava. Uvijek smo imali korektan odnos, ali je razgovarao s trenerom i tražio je još vremena za povratak. Situacija je baš komplikovana, ali čini se da je njegova avantura ovdje završena", rekao je Tucker.

Argentinski mediji pišu da je Osvaldo odbijao danima da se javi treneru i otkrije zašto ne dolazi na treninge. A, potom je poslao poruku i rekao da mu treba još vremena bez ikakvog objašnjenja šta se dešava, te zašto se ne pojavljuje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi