Vratio se HNL: Hajduk u sedmoj minuti nadoknade do pobjede
Foto: HNK Hajduk Split

Splićani savladali Inter

Vratio se HNL: Hajduk u sedmoj minuti nadoknade do pobjede

Utakmicom između Hajduka i Intera iz Zaprešića na praznom Poljudu nastavljeno je prvenstvo u HNL-u.

Prvi je to meč nakon gotovo tromjesečne obustave sportskih aktivnosti zbog pandemije koronavirusa, a susret je i jednima i drugima bio od velike važnosti. Domaćinu za Evropu, gostima za opstanak.

Nakon 90 minuta igre bilo je 2:1 u korist Hajduka, a do pogotka iznenađujuće prvi su došli gosti. U 37. minuti je vodstvo Zaprešićanima je donio Mamut kada je s trideset metara izveo slobodan udarac i matirao Posavca koji je iznimno loše reagovao.

Do odlaska na odmor Inter je umalo povisio na 2:0. Mamut je bio desetak metara udaljen od linije centra kad je uočio da Posavec nije na liniji, pokušao ga je lobati, ali u posljednji čast je golman Hajduka prebacio loptu preko gola.

Pri vodstvu Intera se ujedno otišlo na odmor, a u nastavku Hajduk se vraća u igru. Do poravnanja Bijeli dolaze nakon što je glavni arbitar dosudio jedanaesterac, koji je potom u gol pretvorio Caktaš.

Zadnjih nekoliko minuta Hajduk je vršio jak pritisak, što se na koncu i isplatilo, jer je u sedmoj minuti sudijske nadoknade za preokret i velika tri boda pogodio Dimitrov. Bio je to, ispostavit će se, gol za konačnih 2:1.

Bosanskohercegovački fudbaler Nihad Mujakić igrao je do 71. minute kada ga je zamijenio Čolina.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 27. kolo:

Hajduk - Inter Zaprešić 2:1

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro1
I
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi