Vrban šef stručnog štaba, Mašić prvi pomoćnik

Održana sjednica UO ŽNK Iskra

Vrban šef stručnog štaba, Mašić prvi pomoćnik

S. Mlaćo

Večeras je u prostorijama kluba održana sjednica Upravnog odbora Ženskog nogometnog kluba Iskra Bugojno. 

Sjednica je protekla u sjajnoj atmosferi, a jednoglasno je za šefa stručnog štaba premijerligaša sa Jaklića imenovan Samir Vrban, dosadašnji trener u stručnom štabu ovog kluba, dok je za njegov pomoćnika izabran Asmer Mašić, nekada proslavljeni nogometaš NK Iskra Bugojno. Trener golmana će ostati Armin Uzun.

Članovi Uprave jednoglasnu su osvojili sve tačke koji su se našle na dnevnom redu, a istaknuto je da klub osvajanjem trećeg mjesta u debitantskoj sezoni Premijer lige BiH za žene ostvario veliki uspjeh. Govorilo se i o narednoj sezoni, a cilj Bugojanki će biti opstanak u ligi, a sve iznad toga bilo bi kako je rečeno veliki uspjeh.

Klub je do sada napustila Suzana Vujošević, dok su nove članice ŽNK Iskra postale četiri igračice. To su:  Marija Stojanović (Široki Brijeg), Nikolina Dijaković (SFK 2000 Sarajevo), Amela Fetahović (SFK 2000 Sarajevo) i Merima Gradinović (ŽFK Fortuna Živinice).

Iz ŽNK Iskra je istaknuto da će pripreme za novu sezonu startati kada bude poznat tačan datum početka nove sezone Premijer lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi