Vrhunska partija Radničkog i kraj za Olimpic u Lukavcu

Radnički savladao Olimpic

Vrhunska partija Radničkog i kraj za Olimpic u Lukavcu

M. Šljivak

Fudbaleri Radničkog iz Lukavca savladali su Olimpic s 2:1 u susretu šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Od prve minute je domaći sastav krenuo žestoko prema golu gostiju iz Sarajeva, a u 15. minuti su uspjeli doći do vodstva. Sjajnu akciju je završio Junuzović za prednost od 1:0.

Nastavio je Radnički s boljom igrom i u nastavku meča, a u 29. minuti su stigli i do drugog pogotka. Elmir Kuduzović je sjajno prošao kroz odbranu gostiju, te je matirao Hamzića za 2:0.

Do kraja prvog poluvremena još nekoliko prilika na obje strane. Međutim, rezultat se nije mijenjao, te je Radnički otišao s velikih 2:0 na poluvremenu.

Domaći tim je nastavio s boljom igrom. Junuzović je u 58. minuti imao sjajnu šansu, ali je šutirao pored gola. Uzvratio je Olimpic preko Huge i Hadžića, ali je prvo Brazilac promašio prazan gol s pet metara, dok je Nikolić sjajno odbranio šut Hadžića.

Do kraja susreta Olimpic je uspio smanjiti rezultat. Za konačnih 2:1 pogodio je Jusufović...

Kup BiH, 1/16 finala:

Radnički - Olimpic 2:1

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Radnički: Nikolić, Terzić, Musić, Jogunčić, Konjhodžić, Kuduzović, Mujagić, Selamović, Junuzović, Dujković, Jahić.

Olimpic: Hamzić, Imamović, Regoje, Pandža, Smajić, Souza, Stanić, Karić, Videkanić, Varešanović, Jusufović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.