Vrhunski potez Liverpoola: Podignute cijene karata kako bi pomogli svojim navijačima
Liverpool i Barcelona će odmjeriti snage u polufinalu Lige prvaka (Foto: EPA)

Zbog visokih cijena karata na Nou Campu

Vrhunski potez Liverpoola: Podignute cijene karata kako bi pomogli svojim navijačima

S. Bošković

Barcelona i Liverpool odmjerit će snage u polufinalu Lige Prvaka, a tim s Anfielda je pred ovaj susret odlučio da podigne cijene karata gostujućim navijačima.

Naime, s obzirom na to da gostujuće ulaznice za navijače Liverpoola na Nou Campu koštaju 119 eura Liverpool je odlučio da podigne cijene navijačima gostiju.

No, ono što je zanimljivo je to da će Redsi razliku između standardne cijene ulaznica i ulaznica za navijače Barcelone dati svojim navijačima, kako bi ih gledanje meča na Nou Campu koštalo "samo" 88 eura.

"Sve gostujuće karte će biti stavljene na 119 eura, koliko koštaju i Barcelonine karte za utakmice knock-out faze Lige prvaka", stoji na zvaničnoj stranici tima s Anfielda, gdje je još dodano:

"Dodatni prihod od većih cijena ulaznica bit će iskorišten kako bi se smanjile cijene ulaznica za navijače Liverpool na Nou Campu i to za 31 euro".

Liverpool se u polufinale Lige prvaka plasirao nakon što je u dvomeču ukupnim rezultatom od 6:1 savladao Porto.

S druge strane Barcelona je s ukupnim rezultatom od 4:0 bila bolja od Manchester Uniteda, te je tako zakazala susret s još jednim engleskim timom u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na drugoj strani ždrijeba naći će se Tottenham i Ajax. Spursi su u spektakularnom dvomeču izbacili Manchester City s ukupnim rezultatom 4:4, dok je Ajax izbacivši Juventus nastavio da piše svoju ovosezonsku bajku u Evropu. Tim iz Amsterdama je ukupnim rezultatom 3:2.

Prvi mečevi polufinala igraju se 30.04/01.05, dok su uzvrati sedam dana kasnije. Veliko finale odigrat će se 01.06 na stadionu Atletico Madrida Wanda Metropolitanu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi