Vrhunski potez Rome: Tim iz Rima donirao 150.000 eura za liječenje navijača Liverpoola
Sean Cox bio je žrtva napada navijača Rome pred prvi meč polufinala Lige prvaka odigranom na Anfieldu u aprilu, te se od tada nalazi u bolnici

Potez za svaku pohvalu

Vrhunski potez Rome: Tim iz Rima donirao 150.000 eura za liječenje navijača Liverpoola

S. Bošković

Fudbalski klub Roma donirao je 150.000 eura za liječenje i oporavak navijača Liverpoola.

Sean Cox, 53-godišnji navijač Redsa, bio je žrtva napada navijača Rome u Liverpoolu, u polufinalu Lige prvaka koje je odigrano u aprilu. Ovog oca troje djece navijači si napali ispred Anfielda.

Cox je završio u bolnici s povredom mozga, a čelnici tima iz Rima posjetili su ga, te su poruči da će mu pružiti financijsku pomoć dok traje period oporavka.

Martina Cox, žena povrijeđenog navijača izjavila je da će njen muž trebati njegu do kraja života.

Cox se trenutno liječi u Nacionalnom rehabilitacijskom centru koji se nalazi u okrugu Dublina.

Iz Rome će donirati 100.000 eura, dok će predsjednik kluba Jim Pallotta napraviti ličnu donaciju od 50.000 eura, koji je i rekao:

"To što se dogodilo Seanu Coxu ne smije se dogoditi ni jednom navijaču. Naše misli su sa Seanom, Martinom i čitavom njegovom porodicom, te se nadamo da će se što prije oporaviti".

S druge strane supruga Seana Coxa rekla je:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Naš život se nakon njegove povrede okrenuo naglavačke. Nema naznaka da će se uskoro vratiti kući, čak i sa specijalnom njegom. Trebat će mu godine da se oporavi, a njemu ćemo se morati brinuti do kraja života".

Za Seana Coxa pokrenuta je i akcija prikupljanja novca, te je cilj skupiti dva miliona eura. Akciji su se pridružili mnogi fudbaleri i treneri. Jurgen Klopp donirao je 5000 eura, koliko je dao i Seamus Coleman. Također, veliki je broj anonimnih donacija.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti