Vrijedan bod Middlesbrougha na Elland Roadu, Bešiću 90 minuta

Derbi u Championshipu

Vrijedan bod Middlesbrougha na Elland Roadu, Bešiću 90 minuta

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić odigrao je 90 minuta susreta Leeds - Middlesbrough.

Middlesbrough je u derbiju šestog kola u engleskom Championshipu gostovao na Elland Roadu kod Leedsa i duel dvije prvoplasirane ekipe okončan je bez golova - 0:0.

Očekivano tvrda i teška utakmica, jako zahtjevna za sve aktere, ali mreže se nisu tresle, pa će i nakon ovog kola Leeds ostati lider zbog nešto bolje gol-razlike u odnosu na večerašnjeg rivala, koji također ima 14 bodova.

Ono što je nama najvažnije, pa i za selektora Roberta Prosinečkog pred naredne mečeve, Bešić je odigrao kvalitetan meč i na terenu je proveo 90 minuta. U žaru borbe je dobio i žuti karton, a ukupno je sudija Robinson osmorici večeras dodijelio javnu opomenu.

U svakom slučaju, M'boro je odradio sjajan posao i došao do boda na možda i najtežem gostovanju u ovoj sezoni Championshipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi