Vrijeme je da ih prestanu omalovažavati: Dudelange napravio senzaciju!

A mnogi ih još smatraju amaterima...

Vrijeme je da ih prestanu omalovažavati: Dudelange napravio senzaciju!

Iako ih još uvijek mnogi smatraju ribarima, konobarima i kojekakvim amaterima, klubovi iz Luksemburga iz godine u godinu ulažu u fudbal, vidno napreduju i prave sve bolje rezultate.

Posebno se to odnosi na Dudelange, koji je i u proteklih nekoliko godina znao praviti velika iznenađenja, a večeras je u Varšavi kreirao još jedno savladavši Legiju sa 2:1.

Iako je poljski šampion u meč ušao kao ogroman favorit, Dudelange se postavio hrabro i bio bolji tim na terenu praktično od samog početka. U 24. minuti su Luksemburžani poveli sa 1:0 golom Couturiera, ali je samo tri minute kasnije Carlitos Lopez zabio za 1:1.

Bitan trenutak utakmice dešava se u 44. minuti kada Legia ostaje s igračem manje zbog direktnog isključenja Astiza.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U 62. minuti, Turpel je sa bijele tačke pogodio za novu prednost Dudelangea i, ispostavit će se na kraju, konačnih 2:1.

Došla su vremena da Luksemburg ima dva predstavnika u 3. pretkolu Evropske lige. Drugi je Progress Niedercorn, koji je danas u gostima izgubio od ruske Ufe sa sasvim prihvatljivih 2:1 pred revanš na svom terenu. Isti taj Progress je prošle sezone izbacio Glasgow Rangers...

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Teska vremena su dosla prijatelju moj. Svi odose naprijed svugdje civilizacija samo mi ne mozemo apolon proc nekakav
15 3
rajvosa46
Dunge Lange osnovali klub hahahhahah
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti