Vršajević: Kipar smo morali pobijediti

Reprezentativac Bosne i Hercegovine o duelu u Zenici

Vršajević: Kipar smo morali pobijediti

Avdija Vršajević, reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler Hajduka imao je iza sebe izuzetno uspješnu godinu. 

Sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine upisao je nastup na smotri najboljih reprezentacija svijeta, a protiv Irana se upisao i u listu strijelaca. Za Sportske novosti ističe kako mu je za idealnu godinu nedostajao transfer. 

"Nisam mnogo razmišljao o transferu, iako je u jednom trenutku sve bilo gotovo. Ljudski je reći da mi je žao. Odlaskom u Middlesbrough mogao sam riješiti svoju egzistenciju. Međutim nisam se previše opterećivao. Dobro mi je u Hajduku," kaže Vršajević i dodaje: 

"Falio je jedan transfer za godinu iz snova. Teško je da ću ponoviti doseg sa Svjetskog prvenstva. Postoje šanse, ali su minimalne. Međutim kada pogledam šta sam napravio u Hajduku u posljednje dvije godine moram biti sretan," kaže Vršajević. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dotakao se Vršajević u razgovoru sa hrvatskim kolegama i poraza od Kipra. 

"Zaslužili smo kritike. Nismo više reprezentacija iz sjene, sada se od nas očekuje puno. Visoko smo podigli ljestvicu. Kipar smo morali dobiti. Ne mogu prežaliti taj poraz," rekao je Vršajević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.