Zmaj iz Hajduka

Vršajević: Za pobjedu nad Egiptom moramo dati sve od sebe

Avdija Vršajević odličnom partijom protiv Slaven Belupa najavio je reprezentativnu utakmicu protiv Egipta. I ovog puta je bio izuzetno sretan što se našao među reprezenztativcima.

„Izuzetno mi je drago kao i svaki put do sad što sam tu. Slijedi ozbiljna utakmica u kojoj moramo dati sve od sebe kako bismo pobijedili i tako nastavili pred Svjetsko prvenstvo,“ kaže Vršajević.

Vršajević je prokomentarisao i kvalifikacionu grupu za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

„Danas nema lakih protivnika, svako nas može namučiti ako ne budmo pravi. Sa svojim kvalitetom se možemo boriti sa Belgijom za prvo mjesto u našoj grupi.“

Hajduk je na početku proljetnog dijela sezone u Hrvatskoj u dobroj formi. Vršajević je konstantno jedan od najboljih igrača u timu Igora Tudora.

„Sezona je duga i ima još dosta utakmica do kraja. Igramo dobar nogomet i trudimo se parirati Dinamu.“

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vršajević najbolje od svih reprezentativaca poznaje kvalitete Tina Svena Sušića.

„On je naš najvažniji igrač u veznom redu u Hajduku. Kvalitetan je i s pravom se našao na spisku reprezentativaca obzirom da je i prošlu i dosadašnji dio ove sezone igrao na visokom nivou. Inteligentan je momak. Sad je pod velikim pritiskom, ali on zna šta radi. Ima svoj cilj, želi napraviti karijeru i ja sam siguran da će u tome uspjeti,“ zaključio je Vršajević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.