Vučinić: Džeko je pobjednik, s njim Roma može biti prvak

Crnogorac hvali Edina

Vučinić: Džeko je pobjednik, s njim Roma može biti prvak

Edmir Škorić

Crnogorac Mirko Vučinić, nekadašnji igrač Rome, hvalio je našeg napadača Edina Džeku.

Vučinić je 2009. godine dao dva  gola za Romu u Ligi prvaka protiv Chelseaja, a to je nedavno napravio i Džeko, koji je bio dvostruki strijelac na Stamford Bridgeu u remiju (3:3).

"Uvijek je teško igrati u gostima protiv Chelseaja. Uvjeren sam da Roma može osvojiti trofej s takvim Edinom. Uvijek sam pratio Džeku, znao sam da je pravi šampion. Gol na Stamford Bridgeu je bio nevjerovatan", kazao je Vučinić, pa je dodao:

"Prva godina je za Edina zbog prilagodbe bila teška, to je istina, ali teško je doći u Italiju i odmah napraviti rezultat".

Prisjetio se pritom i duela s Chelseajem.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Možda je to bila najbolja utakmica koju sam igrao za Romu. Znali smo da moramo pobijediti jer smo izgubili prvu utakmicu. Bilo je sjajno. Tada su Deco, Lampard i Drogba bili sa suprotne strane", istakao je Crnogorac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti