Vujošević: Erikssona smo ganjali kao zeca

Komentarisao švedskog košarkaša

Vujošević: Erikssona smo ganjali kao zeca

Košarkaška reprezentacija BiH poražena je sinoć od Švedske u prvom meču grupne faze pretkvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Košarkaš koji je našoj selekciji zadavao najveće probleme bio je 23-godišnji Markus Eriksson, koji se istakao sa 25 ubačenih poena, a nakon meča selektor Duško Vujošević je dao zanimljiv komentar. 

Prvo pitanje koje je dočekalo Vujoševića bilo je da li je znao da je Eriksson tako dobar strijelac. Selektor BiH se nasmijao i odgovorio:

"Ne, nisam znao. O igračima možete čudi mnoge stvari, ali ono što pokažu u susretima protiv ovog je nešto sasvim drugo. Čak i kada bi promašio šut i dalje smo ga morali ganjati kao zeca“, kazao je Vujošević. 

Nakon Švedske, bh. košarkaši 5. augusta u Sarajevu dočekuju Slovačku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi