Vujošević: Prolazak iz grupe bi bio iznenađenje

Selektor BiH nije zadovoljan

Vujošević: Prolazak iz grupe bi bio iznenađenje

Selektor košarkaške bh. reprezentacije Duško Vujošević, za razliku od Džanana Muse, nije zadovoljan žrijebom. 

Žrijeb u Minhenu je našu reprezentaciju smjestio u grupu E, u kojoj će se izabranici Duška Vujoševića za plasman na Svjetsko prvenstvo boriti sa selekcijama Belgije, Francuske i Rusije. 

"Svjesni smo da smo u sastavu u kojem smo nastupali napravili veliki uspjeh plasmanom u kvalifikacije. Jedna stvar je najbolja ekipa koju smo mogli sastaviti i ona koja se sastavila. Kada je u pitanju žrijeb, ne znam po kojem kriteriju je pravljen, ali rekao bih da nismo imali sreće. Bilo je i lakših grupa, poput C. Po mom mišljenju, prolazak bi bio iznenađenje", kazao je Vujošević.

Vujošević smatra kako se treba osmisliti strategija.

"Ovaj tim treba pojačati, ali da pritom ne izgubi entuzijazam i borbenost koji je bio prisutan u proteklom periodu. Svako ko misli da nas čašćava svojim prostim prisustvom, a ne da dođe raditi i boriti, nije nam potreban. Prostora za napredak svakako ima...", kazao je, između ostalog, Vujošević. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi