Vujović: Bio mi je san zaigrati sa Sušićem

"Imao sam njegovu preporuku"

Vujović: Bio mi je san zaigrati sa Sušićem

Zlatko Vujović je uz Ivicu Šurjaka jedini hrvatski fudbaler koji je imao priliku nastupati za Paris Saint-Germain. 

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije je u tim Paris Saint-Germaina dospio nakon uspješne epizode u Cannesu i za njegov dolazak na Park prinčeva je uveliko zaslužan najuspješniji bh. selektor Safet Sušić. 

"Poziv Parižana bio mi je velika čast jer imao sam već 31 godinu. No bio sam u dresu Cannesa drugi strijelac prvenstva, a imao sam i preporuku Safeta Sušića koji je u PSG-u tada imao kultni status ", izjavio je Zlatko Vujović u razgovoru za Večernji list i potom dodaje: 

"San mi je bio zaigrati u istome klubu sa Safetom Sušićem. On je fudbalski genij, koji čak i nije trebao puno trčati, ali noge i glava bili su mu savršeno usklađeni. Njegova lopta uvijek je došla na cilj, tamo gdje je trebala. Ne znam kako, ali je došla. Centrafora Xuereba su proslavila Safetova dodavanja, pripremio mu je 99 posto golova", kazao je legendarni Vujović.

Vujović smatra da će PSG uspjeti eliminisati Chelsea iz Lige prvaka.

"PSG dominira zahvaljujući arapskom novcu, šanse za osvajanje Lige prvaka im rastu. Idu istim putem kao i Chelsea nekada. Para vrti gdje burgija neće i, kad je tako, onda im trener nije ni potreban. PSG je danas bolji nego prije dvije-tri godine i zato mu u duelu sa Englezima dajem blagu prednost." 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjećamo, Vujović je svoju karijeru počeo u Hajduku i uz Paris Saint-Germain još je nosio dresove Bordeauxa, Cannesa, Sochauxa i Nice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi