Vukas: Akademija Pandev je ozbiljna ekipa, ali u Skoplje ne idemo turistički

Trener Zrinjskog pred prvi zvanični meč

Vukas: Akademija Pandev je ozbiljna ekipa, ali u Skoplje ne idemo turistički

Fudbaleri Zrinjskog ovih dana vrše posljednje pripreme pred početak evropskih utakmica.

Višestruki šampion Bosne i Hercegoivne u Mostaru provodi posljednje dane pred prvu utakmicu protiv makedonske Akademije Pandev koja je na rasporedu u četvrtak.

Trener vicešampiona naše države Hari Vukas poručuje da će ekipa spremna dočekati prvi zvanični meč u novoj sezoni.

"Generalno sam zadovoljan. Plan i program koji smo imali smo ostvarili. Imali smo sjajne uslove u Sloveniji, odigrali smo tri prijateljske utakmice, odnosno pripreme i ako u obzir uzmemo da smo imali jako kratke pripreme zbog približavanja Evropa lige, mislim da smo dobar posao napravili", rekao je Vukas za SportSport.ba.

Također, osvrnuo se i na rivala u Evropa ligi.

"Da je Akademija ozbiljna ekipa pokazuju njeni rezultati. U drugoj sezoni prve makedonske lige bili su treći i osvojili kup tako da sigurno taj tim nećemo podcijeniti. Analizirali smo ih, imamo videa, znamo njihov način igre i njihove igrače. Imamo još par dana da se maksimalno pripremimo za to. U Skoplje ne idemo turistički".

Je li Zrinjskom glavni cilj u narednoj sezoni povratak titule Pod Bijeli brijeg?

"Pa, vidjeli ste i u mom prvom obraćanju javnosti da je to jedan od glavnih ciljeva. Zbog toga smo i doveli dosta novih igrača, a ja kao trener mogu biti zadovoljan kvalitetom igrača koji su došli i koji su već bili tu. Momci dobro rade..."

Najveći konkurent u Premijer ligi?

"Pa, to je uvijek ito, Sarajevo, Željo... Ali, uvijek neko iskoči, teško je u ovom trenutku reći ko bi to mogao biti, ali to se uglavnom svodi na ove uobičajne klubove", kazao je Vukas.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi meč Akademije i Zrinjskog na rasporedu je u četvrtak u Skoplju. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi