Vukoičić: Svi mogu do medalje

Eurobasket 2009

Vukoičić: Svi mogu do medalje

Danas na prvenstvu Evrope za košarkaše počinje drugi krug. Za tu priliku smo zamolili Vladu Vukoičića trenera Bosne ASA Bh.Telecom da da svoj komentar na dosad odigrane utakmice, kao i prognozu drugog kruga.

Vlado Vukoičić je vrlo rado pristao da za čitatelje Sportsport.ba prokomentira prvi krug Eurobasketa, nastavak takmičenja, kao i nastupe naših susjeda na EP u Poljskoj.

Sportsport.ba: Gospodine Vukoičiću kakvo je vaše mišljenje o kvalitetu košarke u prvom krugu Eurobasketa, možete li nam dati neki vaš komentar viđenog?

Vlada Vukoičić: "Prvi krug je pokazao ono što se i najavljivalo prije početka prvenstva da će izostanak glavnih igrača u reprezentacijama koje su bile označene za favorite donijeti jednu neizvjesnost. Danas na prvenstvu nema reprezentacije za koju se može reći da je apsolutni favorit, tako da sve reprezentacije koje su izborile drugi krug mogu da se nadaju dobrom plasmanu".

Sportsport.ba: Kako ocjenjujete nastupe Srbije i Hrvatske?

Vlada Vukoičić: "Srbija je na prvenstvo došla s jednim mladim i perspektivnim timom koji je pokazao da ima kvalitet. Prvu utakmicu protiv Španije su odigrali perfektno, da bi protiv Slovenije odigrali puno lošije. Britaniju su dobili sasvim očekivano. Pred ovom generacijom je velika budućnost. Hrvatska je s druge strane ostvarila rezultat koji se i očekivao od njih, ali su prema pojedinačnoj kvaliteti igrača mogli odigrati bolje. Pokazali su mnogo oscilacija u igri. Od Grčke su izgubili, dok su se protiv Makedonije vratili iz mrtvih".

Sportsport.ba: Da li ste zapazili nekoga od mladih igrača koji se nametnuo u prvom krugu?

Vlada Vukoičić: "Izostanak po nekoliko glavnih igrača u svim ekipama natjerao je selektore da u sastav stave dosta novih prije svega mladih igrača koji su pokazali da se na njih u budućnosti može računati. Nekoliko njih se istaklo i možemo sigurno reći da će u budućnosti biti veliki igrači".

Sportsport.ba: Vaša prognoza drugog kruga i ko bi po vama mogao igrati glavnu ulogu u borbi za medalje?

Vlada Vukoičić: "Već prvi krug je pokazao da će prvenstvo bizi neizvjesno i izjednačeno do samoga kraja što mu daje jednu posebnu draž. U drugom krugu svako može dobiti svakoga, tako da ne bih govorio o favoritima. Litvanija je naprimjer reprezentacija koja je u stanju pobijediti svakoga, ali isto tako i izgubiti od bilo koga. Onaj ko bude imao više igrača u rotaciji mogao bi do medalje. Što prvenstvo bude odmicalo biće potrebno više svježine u ekipama, tako da će širina klupe odigrati veliku ulogu".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti