Vukotić: Bili smo dobri protiv Želje, ali ga ipak želimo izbjeći u Kupu
Vukotić ne krije da njegov klub razmišlja o plasmanu u Evropu, nebitno da li kroz Kup ili Premijer ligu.

Kapiten Krupe za SportSport.ba

Vukotić: Bili smo dobri protiv Želje, ali ga ipak želimo izbjeći u Kupu

Krupa je jučer na Grbavici doživjela prvi poraz u Ligi za prvaka. Bolji od ekipe Slobodana Starčevića bio je Željezničar koji je minimalno slavio rezultatom 1:0.

Bez obzira na poraz, u Krupi nisu bili nezadovoljni, prvenstveno iz razloga što su favorizovanom protivniku pružili zaista dobar otpor. Jedan od boljih pojedinaca utakmice bio je stoper Krupe Aleksandar Vukotić, kojem je malo nedostajalo da u finišu utakmice postigne pogodak nakon rijetko viđenog prodora.

"Žao mi je što nismo osvojili makar bod, a bilo bi lijepo da sam upravo ja pogodio za 1:1. Imao sam taj prodor, ali kad sam došao do gola ostao sam bez snage. I Kjosevski je dobro reagovao", započeo je Vukotić za SportSport.ba, te nastavio:

"Bez obzira na to, moramo biti zadovoljni. Imali smo mnogo šansi, ali nismo imali sreće. Da smo dali gol, utakmica bi se vjerovatno drugačije odvijala ali šta je, tu je. Već smo se okrenuli sljedećoj utakmici protiv Širokog Brijega, gdje se nadamo dobroj igri i bodovima".

Krupa je trenutno na petom mjestu sa 35 bodova, a četvrtoplasirano Sarajevo joj bježi pet bodova. Moguće je da ta pozicija na kraju sezone bude vodila u Evropsku ligu, a Vukotić priznaje da to i jeste cilj njegovog kluba.

"Nije da to sebi namećemo kao imperativ, ali u borbi smo za Evropu i moramo malo razmišljati i o tome. Ispred nas je Sarajevo koje nam bježi pet bodova, a to nije puno. Ima još dosta utakmica do kraja, a naša prednost može biti to što igramo rasterećeno. Mi smo svoj glavni cilj već ispunili, a sve ostalo bi bio bonus".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uz Željezničar i Slobodu, Krupa je treći premijerligaš koji je i dalje u borbi na dva fronta.

"I Kup je naša šansa za Evropu. Lično bih volio da u polufinalu izbjegnemo Želju, jer smatram da su Sloboda i Zvijezda 09 ipak nešto lakši rivali. Željezničar je i u Kupu prvi kandidat za trofej, baš kao i u Premijer ligi. Mada, s kim god budemo igrali imat ćemo svojih šansi. U dvomeču je uvijek sve moguće", rekao je za kraj razgovora za SportSport.ba Aleksandar Vukotić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi