Wagner kao vino: S dva gola srušio Zrinjski u Mostaru

Kup BiH

Wagner kao vino: S dva gola srušio Zrinjski u Mostaru

Edmir Škorić

U derbiju četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine Zrinjski je ugostio Široki, a gosti su neočekivano u prvom susretu slavili s 2:0.

Zrinjski je aktuelni prvak i lider na  tabeli, dok je s druge strane Široki u borbi za Ligu za prvaka i u ne baš dobroj formi, ali danas je u Mostaru iznenadio Plemiće.

Širokobriježani su slavili s 2:0, nalaze se na pragu polufinala Kupa, dok je Zrinjski očigledno više usmjeren na domaće prvesntvo.

Domaćoj ekipi presudio je 38-godišnji brazilski majstor Wagner, koji je u prvom dijelu postigao dva gola, ujedno jedina dva gola na meču.

Najbolju šansu Zrinjski je imao u 60. minuti, kada je na ubačaj Kukoča Peko pogodio stativu. Imali su domaći još neke pokušaje, no Bilobrk nije imao puno posla.

Sve u svemu, zaslužena pobjeda Širokog, koji će na Pecari poušati da sačuva dva gola prednosti i da proslavi plasman u samu završnicu najmasovnijeg takmičenja u BiH.

Zrinjski - Široki 0:2 (Wagner 20, 38)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Vasilj, Blaić, Tomić, Jović, Todorović, Mešanović, Petrak, Jakovljević, Katanec, Kukoč, Bilbija.

Široki: Bilobrk, Barišić, Ćorić, Zlomislić, Čabraja, Wagner, Ćorluka, Sesar, Bralić, Marina, Marković

7
Zrinjski - Široki Brijeg - 01 Wagner [Kup BiH] by situacijeliga
Zrinjski - Široki Brijeg - 0-2 by situacijeliga
Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi