Wagner proglašen najboljim igračem Premijer lige BiH

Poznati dobitnici nagrada u svim konkurencijama

Wagner proglašen najboljim igračem Premijer lige BiH

Danas je u prostorijama hotela Terme na Ilidži upriličen prvi po redu izbor za najbolje ligaške igrače domaćeg takmičenja u tri konkurencije: Muška i ženska Premijer liga, te prvenstvo BiH u malom fudbalu.

U glasanju su učestvovali treneri i kapiteni svih klubova Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na samom početku se prisutnim obratio Elvedin Begić, predsjednik NFS BiH.

"Prije tačno godinu dana smo sa ovog mjesta veličanstveno ispratili naše reprezentativce. Sada smo tu da po prvi put izaberemo najboljeg igrača i golmana BH Telecom Premijer lige, kao . Prijedlog za ovaj izbor došao je od komiteta za medije, a mi smo to podržali i napravili ovaj izbor. Mislimo da je i ovaj korak važan za Premijer ligu, kako bi ona dodatno dobila na takmičarskom karakteru i kako bi se nagradili najbolji".

Za najboljeg igrača Premijer lige BiH za sezonu 2014/15 proglašen je Brazilac Wagner Santos Lago iz Širokog Brijega, koji je dobio najviše glasova i tako iza sebe ostavio Riada Bajića iz Željezničara te Gojka Cimirota iz Sarajeva.

Dobitnik nagrade za najboljeg golmana domaćeg prvenstva je Ratko Dujković, golman mostarskog Zrinjskog. Trećem golmanu bh. reprezentacije su najveća konkurencija bili Matej Delač iz Sarajeva, te Kenan Pirić iz Slobode.

Nagradu za Fair play potez sezone dobio je fudbaler Željezničara Dženis Beganović, koji se ponio u duhu pravog sportiste, profesionalca i čovjeka kada je stao u zaštitu napadnutih juniora Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na današnjem izboru "Najbolji ligaški igrači 2014/15" proglašeni su najbolji i u konkurencijama futsala i ženskog fudbala, a oni su:

Najbolji golman Futsal Premijer lige BiH: Bahrudin Omerbegović (MNK Centar Sarajevo)
Najbolji igrač Futsal Premijer lige BiH: Anel Radmilović (MNK Centar Sarajevo)
Najbolji golman ženske Premijer lige BiH: Envera Hasanbegović (SKF 2000 Sarajevo)
Najbolja igračica ženske Premijer lige BiH: Armisa Kuč (SFK 2000 Sarajevo)
Nagrada za Fair play: Dženis Beganović (FK Željezničar Sarajevo)
Najbolji golman BH Telecom Premijer lige: Ratko Dujković (HŠK Zrinjski Mostar)
Najbolji igrač BH Telecom Premijer lige: Wagner Santos Lago (NK Široki Brijeg)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.