Wakaso s dva gola odveo Ganu u polufinale AKN-a

Zelenortska Republika hrabo pala

Wakaso s dva gola odveo Ganu u polufinale AKN-a

A. Haznadarević

Gana i Zelenortska Republika su odigrale meč četvrtine finala Afričkog kupa nacija, iz kojeg je Gana izašla kao pobjednik, te slavila rezultatom 2:0.

Odličan otpor je pružila mnogo manje poznata selekcija 'Cape Verdea', pa su mreže mirovale sve do 54. minuta susreta. Carlitos je skrivio jedanesterac, a Wakaso postigao vodeći pogodak za Ganu sjajno izvedenim šutem sa bijele tačke.

 

U nastavku Gana je pokušavala sačuvati vodstvo, dok je Zelenortska Republika na sve načine željela izbjeći eliminaciju. Upravo je drugi pogodak Gane bio rezultat odlučnosti njihovih rivala da idu na sve ili ništa.

 

U četvrtom minutu nadoknade, golman Vozinha se pridružio igračima u napadu, u želji da pomogne timu da dođe do poravnanja, međutim sjevnula je kontra Gane, a Wakaso je zabio i drugi pogodak postavivši tako konačnih 2:0.

 

AKN, četvrtina finala

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Gana - Zelenortska Republika 2:0 (Wakaso 54 (P), 94) 

 


Gol de WAKASO vs Cabo Verde by Veabiri
Doblete de Wakaso by Veabiri

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.