Užasne vijesti za Guardiolu, ali i za Southgatea

Walker propušta Svjetsko prvenstvo?

Užasne vijesti za Guardiolu, ali i za Southgatea

Esmer Oštraković

Nogometaš Manchester Cityja sinoć su ostvarili ubjedljivu pobjedu od 5:0 u okviru Lige prvaka protiv Kopenhagena.

Svi koji su pratili tu utakmicu mogli su primjetiti da je na desnom beku falio standarni član prve postave Kyle Walker i to zbog povrede.

Prvo se činilo kako njegova povreda neće biti teže prirode, te da će se na teren vratiti jako brzo, ali nove prognoze nisu baš najbolje za njega.

Njegov nastup na Svjetskom prvenstvu je pod velikim znakom pitanja, a razlog je povreda trbušnog zida koju je doživio.

"Ima problema u predjelu stomaka i to je sve što mogu reći. Ne znamo kada će se vratiti, ne znamo da li će igrati na Svjetskom prvenstvu", rekao je Guardiola, te je dodao:

"Znam koliko nogometaši uvijek žele igrati na Svjetskom prvenstvu i koliko im to znači, ali stvarno je situacija mnogo komplikovana, te ne možemo ništa reći, barem ne još uvijek", završio je Guardiola.

Kyle Walker se povrijedio na utakmici protiv Manchester Uniteda, te je zamjenjen u 41. minuti utakmice, a tada je umjesto njega u igru ušao Sergio Gomez.

Ove sezone Walker je odigrao osam utakmica u svim takmičenjima za Manchester City, ali neće samo njegov klub imati problem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj nogometaš je prvi izbor na desnom beku i u reprezentaciji Engleske, te Southgate ne može zamisliti svoju početnu postavu bez njega.

Iako ima jako dobre alternative u Alexanderu-Arnoldu iz Liverpoola koji ove sezone ne igra baš najbolje, te Reecu Jamesu iz Chelseaja, Walker je uvijek bio prvi izbor selektora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi