Hazard izabrao najtežeg protivnika: "Brz sam i jak, ali on je i brži i jači od mene"

Nije imao dilemu

Hazard izabrao najtežeg protivnika: "Brz sam i jak, ali on je i brži i jači od mene"

E. Škorić

Eden Hazard je svojevremeno igrajući za Chelsea bio jedan od najboljih nogometaša na svijetu.

Sjajni Belgijanac je od 2012. godine igrao u Chelseaju, te je bio jedan od najvažnijih igrača u sistemu mnogih trenera koji su se tokom godina smjenjivali na Stamford Bridgeu.

Eden je na Otok došao iz francuskog Lillea 2012. godine i proveo je s Plavcima sedam godina, da bi 2019. godine prešao u Real Madrid. Iako je tri godine najplaćeniji igrač Kraljeva, nije ni sjena onog igrača iz ranijih godina dok je bio član Chelseaja.

S londonskim klubom osvojio je dva naslova prvaka Engleske, dva puta Evropsku ligu, FA kup, Liga kup, te je osvajao mnoge individualne nagrade. Krasili su ga brzina, snaga, dobri prodori, zbog čega je izluđivao protivničke igrače.

Međutim, bilo je i defanzivaca koji su bili nepremostiva prepreka Hazardu.

Kada su ga upitali ko mu je bio najteži protivnik u Premier ligi, Hazard je odgovorio: Hmm, Kyle Walker. On je jak, brz. I ja sam jak i brz, ali on je i jači i brži od mene. Kao desni bek, mislim da je tada bio najbolji", rekao je Hazard.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hazard je na kraju odigrao 244 utakmica za Chelsea, postigao je 85 golova i dodao 61 asistenciju. U Španiji je ta statistika mnogo skromnija -.za tri sezone 48 ligaških mečeva i samo četiri gola uz osam asistencija.

Bilo je dosta glasina oko njegove budućnosti, ali čini se da će ostati i naredne sezone u Realu i da trener Carlo Ancelotti planira da računa na njega.

Top Komentari

denimen9
Hazardu problem, Viniju nikakav problem.
3 1
user1644252756
Vini ga pomete iz tima ko metla
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi