Veležu stiglo još jedno pojačanje, možda i najveće do sada

Rođeni sutra putuju u Antaliju

Veležu stiglo još jedno pojačanje, možda i najveće do sada

A. Čaušević

Dan uoči odlaska u Antaliju Velež je kompletirao dovođenje dvojice novih igrača. Nakon Nedima Hadžića među Rođene je stigao i Wallace Menezes dos Santos.

Izgleda da Velež ne može bez igrača iz Brazila. Nakon što je dubok trag ostavio Brandao, sada je red na njegovog sunarodnjaka Wallacea.

Wallace je posljednji angažman imao u HNL-u gdje je igrao za ekipu Gorice, a u Evropu je stigao prije tri godine.

Radi se u fudbaleru koji ordinira po lijevoj strani. Ovaj 24-godišnjak je karijeru počeo u Sergipeu, zatim je prešao u Maruinense, poslije čega slijedi dolazak u austrijski Lustenau.

Trener Nedim Jusufbegović je prije nekoliko dana najavio dovođenje određenih igrača što se na kraju i obistinilo.

Rođeni su tako u razmaku od nekoliko sati doveli napadača i veznjaka, pošto je prije Wallacea u klub stigao i Nedim Hadžić, dobro poznato lice sa premijerligaških terena.

Oglasi

Inače, Velež će u nedjelju otputovati na pripreme u Tursku gdje ih očekuje nekoliko pripremnih duela.

Aktuelni osvajač Kupa BiH do sada je uglavnom dovodio defanzivno orijentisana pojačanja pošto su stigli Mitar Čuković, Marko Karamarko, Saša Domić i Ante Hrkač.

Novo lice je i golman Osman Hadžikić, dok je prije nekoliko dana potpisan i ugovor sa bivšim omladincem Željezničara, Aradonisom Mučajem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sasvim je jasno da će Veležova ekipa na proljeće imati drugačiju igračku sliku nego što je to bio slučaj jesenas, a Jusufbegović ima dovoljno vremena da posloži karte. 

Za koga će biti mjesta u avionu za pripreme na Tursku bit će poznato nakon današnje prijateljske utakmice protiv Igmana iz Konjica. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

goku_iz_sirokog
Velez je doveo puno pojacanja i mogli bi im se desiti sto se desilo i Sarajevo na početku sezone, a to je da ekipa bude neuigrana. Al u svakom slučaju sretno rodjenima i vjerujem da će biti puno bolji u ovoj polusezoni prvenstveno jer se vraćaju na svoj teren gdje imaju dobru podrsku
10 0
slijaaa
Ovaj u najlošijoj ekipi hnla nije bio ni na klupi... Veliko pojačanje haha
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti