Wanyama odlazi iz Tottenhama, dogovoren transfer

Karijeru nastavlja u Belgiji

Wanyama odlazi iz Tottenhama, dogovoren transfer

Epizodi Victora Wanyjame u Tottenhamu je došao kraj, pišu britanski mediji.

Kenijac je u London došao 2016. godine iz Southamptona, ali kako u posljednje vrijeme nije bio u ozbiljnijim planovima, dvije strane su se dogovorile da se raziđu.

Mediji na Otoku tvrde kako je na relaciji 'Wanyama - Tottenham' sve dogovoreno, te da ovaj fudbaler svoju karijeru natavlja u Club Bruggeu u kojem će, uz Simona Mignoleta, biti najplaćeniji igrač.

Za 28-godišnjeg Wanyjamu se tokom ljeta interesovalo još nekoliko klubova, od Monaca do Bologne, ali svi su željeli da ga dovedu na posudbu, dok su u Tottenhamu insistirali isključivo na prodaji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Očekuje se kako će transfer biti vrijedan 13 miliona eura, vjerovatno uz određene bonuse.

Club Brugge je inače u novu sezonu ušao s veoma visokim ambicijama, a također sada će se takmičiti i u grupnoj fazi Lige prvaka u kojoj su smješteni sa Galatasarayjem, Real Maridom i PSG-om.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije