Watford je imao samo jednu pobjedu u sezoni, a onda je došao - United
Izabranici Ola Gunnera Solskjaera sve su dalje od Lige prvaka

Crveni vragovi opet su razočarali

Watford je imao samo jednu pobjedu u sezoni, a onda je došao - United

E. Škorić

Tek drugu pobjedu ostvarili su nogometaši Watforda u 18. kolu engleske Premier lige pošto je pred svojim navijačima s 2:0 slavio protiv Manchester Uniteda.

Davljenik najjače nogometne lige bio je otpisan, no večerašnja pobjeda nad Manchester Unitedom dat će im krila i nadu da mogu da ostanu, što više i nije nemoguća misija jer su na "samo" šest bodova u zaostatku za 'mirnom lukom'.

Watford je posljednju i jedinu pobjedu u sezoni u Premier ligi zabilježio 8. novembra protiv Norwicha u gostima, a večeras je neočekivano slavio i drugu i to protiv favorita sa Old Trafforda.

Duel na Vicarage Roadu je završen bez pobjednika u prvih 45 minuta, a u petoj minuti nastavka Sarr uz pomoć De Gee, koji pravi kardinalnu grešku, dovodi domaće u vodstvo.

Samo tri minute kasnije Wan Bissaka je skrivio penal, a kapiten Deeney pogodio za 2:0 i na kraju je domaćin proslavio izuzetno bitna tri boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najbolju šansu United je imao u 83. minuti preko rezerviste Pogbe, ali je Foster odbranio. United je bio izuzetno blijed i danas, pa će ostati osmi sa 25 bodova, a za četiri dana, dan nakon Božića, dočekuje Newcastle.

Watford nove bodove spasa napada u Sheffieldu, također u četvrtak na Boxing Day.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

United_HZ
Kao navijač Uniteda ovo je katastrofa iz sezone u sezonu, tačno poželim vremena velikog Sir Alexa Fergusona.
8 2
edinho
Pa kako ovo VELIKANU da se desi???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi