Lukaku u Interu igra kao preporođen, a uporedba s prošlom sezonom to najbolje dokazuje

Belgijanac u sjajnoj formi

Lukaku u Interu igra kao preporođen, a uporedba s prošlom sezonom to najbolje dokazuje

Belgijski fudbaler Romelu Lukaku ove sezone igra kao preporođen u dresu Intera.

Lukaku je prethodne dvije godine igrao za Manchester United, ali u klubu s Old Trafforda baš i nije potpuno opravdao očekivanja.

Nakon dvije godine odlučio je otići u Seriju A i obući dres Intera što je bio pun pogodak. Najbolji dokaz za to je činjenica da je u dosadašnjem dijelu sezone u ligi već postigao jednak broj golova kao za čitavu prošlu sezonu u Manchesteru.

Nakon jučerašnja dva pogotka protiv Genove, Lukaku sada na svom kontu ima 12 golova u Seriji A, a prošle godine je u Premiershipu za čitavu sezonu postigao taj broj golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, od 12 pogodaka, šest je postigao lijevom nogom, četiri desnom i dva glavom što znači da je opasan iz svih oružja.

On je trenutno drugi na listi strijelaca italijanskog šampionata i ima pet golova manje od prvoplasiranog Cire Immobilea.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi