Mbappe utučen, ali Argentinci samo "naplaćuju dug": Poznato zašto je Kylian meta ismijavanja
Mbappe je ismijavan od strane Argentinaca, a sada je otkriveno i zašto

Nemaju milosti

Mbappe utučen, ali Argentinci samo "naplaćuju dug": Poznato zašto je Kylian meta ismijavanja

Eldar Ganibegović

Kylian Mbappe meta je ismijavanja Argentinaca nakon završenog Svjetskog prvenstva. Sada je otkriven i razlog zašto je to tako.

Argentina je po treći put u svojoj historiji postala prvak svijeta u fudbalu.

Gaučosi su prije tri dana u finalu pobijedili Francusku i tako stigli do titule, a nakon svega je meta brojnih ismijavanja postao Kylian Mbappe.

Najbolji francuski fudbaler ismijavan je od navijača, ali i od strane kontroverznog golmana Emilijana Martineza, a Lionel Messi je u dobio masku Donatella, nindža kornjače po kojoj je zbog izgleda i Mbappe dobio nadimak. 

Sada je otkriven i pravi razlog zbog čega su Argentinc uzeli na zub upravo Mbappea.

Oglasi

Naime, na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Argentina je ispala u osmini finala, a upravo im je presudila Francuska u onoj legendarnoj utakmici kada je bilo 4:3 za Galske Pijetlove.

Francuzi su se tada naslađivali i pjevali pjesme u kojima su ismijavali Lionela Messija kao najboljeg igrača Argentine.

"Mali je, fin je, zaustavio je Lea Messija", pjevali su tada misleći na N'Goloa Kantea koji je odigrao maestralan turnir.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Četiri godine kasnije, Argentinci koriste priliku da primijene isti tretman na najboljeg igrača Francuske. 

Inače, iako je imao šansu da ode na zaslužen odmor, Kylian Mbappe se jutros pojavio na treningu PSG-a i sada za njega slijede klupske obaveze. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi