Wayne Rooney privremeni trener Derby Contyja
Rooney će se po prvi put u karijeri okušati i kao trener (Foto: EPA)

'Neću oponašati Sir Alexa'

Wayne Rooney privremeni trener Derby Contyja

Nekadašnji napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney vodit će Derby County kao privremeni trener dok uprava ne pronađe novog čovjeka za tu funkciju.

Legendarni engleski nogometaš je na presici predstavljanja izjavio da već neko vrijeme razmišlja o prelasku u trenerske vode, ali je naglasio da neće nužno oponašati sir Alexa Fergusona i njegov način vođenja iako je pod njim odigrao najviše utakmica u karijeri.

Bivši kapetan Engleske vodit će Derby na utakmici protiv Bristol Cityja u nedjelju nakon što je otkaz dobio Phillip Cocu.

"Radio sam s nekim vrlo dobrim i možda najboljim trenerima svih vremena", rekao je Rooney na predstavljanju.

"Neću reći da ću raditi kao sir Alex Ferguson. Moraš raditi s igračima koje imaš na raspolaganju i moraš ih voditi ispravno. Ali postoje stvari koje možeš preuzeti od drugih trenera. Ambiciozan sam, želim ući u trenerski svijet. Već sam neko vrijeme vrlo otvoren po tom pitanju. Ne bih bio ambiciozna osoba da sjedim ovdje i kažem da ne želim ovaj posao", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi