WBA doveo veliko pojačanje za novu sezonu
Foto: EPA

Stigao Jay Rodriguez

WBA doveo veliko pojačanje za novu sezonu

West Bromwich Albion će u novu sezonu ući jači za Jayja Rodrigueza, sjajnog 27-godišnjeg napadača koji stiže iz Southamptona.

Rodriguez je sa WBA potpisao petogodišnji ugovor, a plaćen je otprilike 12 miliona funti.

Ovaj napadač je u Southamptonu proveo posljednjih pet sezona ali su njegovu karijeru usporile, ali i upropastile brojne povrede. Rodriguez se godinama bori sa čestim povredama koljenama, zbog čega je propustio čitavu sezonu 2014/15.

Malo prije toga, Rodriguez je dobio poziv u reprezentaciju Engleske za koju je upisao debitantski nastup protiv Čilea, a nakon teške povrede se više nikada nije uspio vratiti u nacionalni tim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prošle sezone je Rodriguez na 34 utakmice za Southampton postigao šest pogodaka, a prije dolaska u ovaj klub je igrao za Burnley.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi