Neočekivan transfer Davida Luiza
Foto: EPA

Pojačava velikog rivala

Neočekivan transfer Davida Luiza

Midhat Šljivak

Brazilski štoper David Luiz (30) napustiće redove Chelseaja u januarskom prelaznom roku.

Menadžer Plavaca Antonio Conte ne računa na usluge 30-godišnjeg fudbalera. Odavno mu ne daje šansu za igru, pa će sjajni Brazilac vjerovatno napustiti Stamford Bridge u januaru.

Luiz se povezivao sa prelaskom u Real Madrid i Barcelonu, ali posljednje informacije koje stižu iz Engleske donose iznenađujuće vijesti. Glavni kandidat za njegovo dovođenje je Arsenal.

Mediji na Ostrvu tvrde da Arsenal želi osnažiti defanzivni red u januaru. Luiza vide kao idealnog za svoj tim, ali Chelsea bi navodno radije prihvatio ponudu iz inostranstva.

Plavci bi ga najradije prodali Juventusu. Stara dama također želi dovesti iskusnog štopera, pa su oni za sada prvi izbor engleskog prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Luiz je u dva navrata nosio dres Chelseaja. U međuvremenu je igrao i za PSG, dok je evropsku avanturu počeo u Benfici.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi