Weidenfeller: Džeko je sjajan igrač i sjajna osoba

Golman Dortmunda o našem napadaču

Weidenfeller: Džeko je sjajan igrač i sjajna osoba

Već duže vrijeme traju špekulacije o prelasku Roberta Lewandowskog u redove Manchester Uniteda i čini se kako bi ovaj Poljak na ljeto zaista mogao da pređe  na Old Trafford.

Kao njegova zamjena u Borussiji spominje se naš reprezentativac Edin Džeko.

 

Veteran Milionera, golman Roman Weidenfeller govorio je o svom saigraču, a također se kratko osvrnuo na Džeku.

 

"Lewandowski nije samo sjajan tehničar, on je također i veoma brz i ima osjećaj za gol. Kada god se ukaže prilika on je osjeti. Svaki klub bi bio sretan da ima igrača kao što je on. Najbolje za njega je ovdje u Dortmundu i mi se nadamo da ćemo ga zadržati. Ovdje se razvio u velikog igrača i on pripada ovom timu", rekao je Weidenfeller te je dodao:

 

"Poznajemo Džeku, on je sjajan igrač i sjajna osoba. Ipak ovo je odluka koju treba donijeti vodstvo kluba i ja ne bih želio da komentarišem to".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Pretpostavlja se kako će naš reprezentativac, ukoliko pređe u Njemačku, morati da prihvati smanjenje plate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.