Zaboravljeni Danny Welbeck uspio pronaći novi klub

Ostaje u Premiershipu

Zaboravljeni Danny Welbeck uspio pronaći novi klub

E. Čaušević

Danny Welbeck je svojevremeno bio velika nada engleskog fudbala, ali su ga povrede spriječile da ostvari bolju karijeru.

Welbeck je ponikao u dresu Manchester Uniteda gdje mu je Sir Alex Ferguson ukazao priliku koju je on iskoristio. No, nakon povreda izgubio je mjesto u prvom timu Crvenih đavola i odlučio je da pređe u Arsenal.

No, ovaj 29-godišnji napadač se nije naigrao u londonskom klubu gdje ga povrede također nisu zaobišle. Nakon pet godina otišao je u Watford, ali je u ovom klubu proveo samo jednu sezonu.

Welbeck je nedavno postao slobodan igrač nakon što je napustio Watford, ali nije dugo čekao na novi angažman i što je za njega najbitniji uspio je da ostane u Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, on je danas potpisao za Brighton s kojim je dogovorio saradnju do kraja sezone. No, ukoliko ga povrede zaobiđu i pokaže se u pravom svjetlu ugovor će biti produžen na još dvije godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi