Welbeck pogađao za pobjedu Engleske u Švicarskoj
Foto: EPA

Pobjeda Engleske

Welbeck pogađao za pobjedu Engleske u Švicarskoj

Midhat Šljivak

Reprezentacija Engleske savladala je večeras na gostovanju Švicarsku s 2:0 u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Sjajan meč odigrale su ove dvije selekcije. Prvo poluvrijeme je donijelo nekoliko jako dobrih šansi s obje strane, ali su mreže ostale mirne.

Ipak, nastavak susreta je donio golove, i to oba na utakmici. Igrala se 59. minuta kada je sjajnu akciju Gordi Albiona završio novi napadač Arsenala Danny Welbeck za prednost Engleza od 1:0.

Do kraja susreta je prilika bilo još, a u nadoknadi vremena Welbeck pogađa za konačnih 2:0...

U duelu ove grupe Estonija je golom Purjea savladala Sloveniju s 1:0 , dok je Litvanija pogocima Matuleviciusa i Novikovasa savladala San Marino s 2:0...

Grupa E:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Švicarska - Engleska 0:2 (Welbeck 59', 90+5')
San Marino - Litvanija 0:2 (Matulevicius 5', Novikovas 36')
Estonija - Slovenija 1:0 (Purje 86')



Welbeck's vs SUI by beraharyson

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.