Poznato koliko će navijača biti na finalu EURO-a

Čeferin nije krio zadovoljstvo

Poznato koliko će navijača biti na finalu EURO-a

S. Grebović
Teme:

Vlada Velike Britanije donijela je odluku o broju gledalaca na polufinalnim i finalnoj utakmici EURO-a.

Na današnjem sastanku donesena je odluka da će kapacitet stadiona Wembley biti povećan na 60. 000 mjesta za samu savršnicu turnira, odnosno za polufinale i finale! To je vijest kojoj su se svakako obradovali navijači koji mjesecima priželjkuju takvo što.

Ovo će biti najveća "gužva" koju će Englezi vidjeti od početka pandemije koronavirusa koja traje gotovo godinu i pol dana.

„Sjajna je vijest da će toliko mnogo navijača moći da gleda posljednje tri utakmice na Wembleyu“, rekao je prvi čovjek UEFA-e, Aleksandar Čeferin.

Vlada Velike Britanije odložila je ukidanje svih ograničenja do 19. jula, izuzev utakmica na Wembleyu, zajedno sa ostalim sportskim događajima, dozvoljen je dodatni kapacitet pod okriljem Programa za istraživanje događaja.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Bilo je nagađanja da bi se ova tri meča mogla prebaciti iz Londona u Budimpeštu ako, ali razgovori o tom pitanju se nastavljaju.

„Ovaj turnir bio je svjetionik nade da uveri ljude da se vraćamo normalnijem načinu života i ovo je dalji korak na tom putu“, dodaje Čeferin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti