Kao dijete je na ruci istetovirao kultni stadion s desetkom na leđima, danas mu se ispunila želja!

Dočekao svoj trenutak

Kao dijete je na ruci istetovirao kultni stadion s desetkom na leđima, danas mu se ispunila želja!

Admin Čaušević

Nekolicina stadiona u svijetu može poprimiti epitet kultnog zbog brojnih historijskih mečeva o kojim se priča godinama.

Wembley je možda i najkultniji stadion na svijetu. Iako je 2003. godine ostao bez famoznih kula blizanaca, četiri godine kasnije otvoren s potpuno novim izgledom i značajno većim kapacitetom te famoznim lukom kao novim zaštitnim znakom.

Na londonskom stadionu se igrao niz finala Lige prvaka, finala Svjetskog prvenstva, finale Evropskog prvenstva, tradiocionalni je domaćin završnice kupovo u Engleskoj. Praktično svi kada počinju karijeru sanjaju da jednog dana zaigraju na travanjaku to fudbalskog hrama.

Famozon luk je još kao dječak na ruci istetovirao Raheem Streling. Sanjao je da će jednog dana s brojem 10 na leđima predvoditi svoju Englesku do pobjede na velikom takmičenju.

"Istetovirao sam Wembley na ruci kad sam bio dječak. Šetao sam stadionom ili sam tamo išao biciklom i mislio sam: 'Jednog dana s brojem 10 na leđima želim postati kralj Wembleya'", kazao je igrač Manchester Cityja 2018. godine.

Danas se ispunio njegov san. Na utakmici prvog kola Evropskog prvenstva Engleska je dočekala Hrvatsku, a sudbina je htjela da upravo Sterling bude junak meča.

Oglasi

Brzonogi krilni fudbaler je postigao gol odluke u drugom poluvremenu. Zabio je za pobjedu Tri lava i najbolji mogući start kontinentalnog turnira. Izabran je i za igrača utakmice.

"Dobar je osjećaj postići gol. Uvijek sam govorio ako na velikom takmičenju budem igrao na Wembleyu da moram zabiti i sjajan je osjećaj što sam to konačno uradio", kazao je fudbaler Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Inače, ovaj 26-godišnjak dres seniorske selekcije Engleske nosi duže od osam godina. Igrao je na Svjetskim prvenstvima 2014 i 2018. godine te na Euru 2016., ali nije uspio da napravi značajan iskorak.

Sada je sazrio kao igrač te se nada da konačno može povesti Englesku do krova Evrope, prve u historiji te nacije što pomalo zvuči nevjerovatno. Početak je bio kao u snovima, kakav će biti kraj saznat ćemo u narednim utakmicama. Sljedeći protivnik je Škotska, također na Wembleyju.

Top Komentari

Manager
Eto djeco tetovirajte se na vrijeme
6 0
NEUTRAL
Sa 7 nepuni godina!!!@ Cober iz Zenice ga tetovirao!! WTF !
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti