Wenger brutalan prema portugalskim trenerima: Imaju veze s agentima, a to je najbitnije
Foto - EPA

Bez dlake na jeziku

Wenger brutalan prema portugalskim trenerima: Imaju veze s agentima, a to je najbitnije

M. Šljivak

Čuveni francuski stručnjak Arsene Wenger bio je poprilično oštar prema portugalskim trenerima.

On smatra da portugalski treneri poslove širom svijeta dobijaju isključivo zbog veza koje imaju s poznatim menadžerima, a ne zbog kvaliteta.

Nije želio podcjenjivati njihov kvalitet, ali tvrdi da su veze presudne.

"Veliki je utjecaj portugalskih trenera danas. Ne želim da podcjenjujem njihov kvalitet, ali imaju snažne veze širom svijeta. Pogledajte samo kakav utjecaj ima Jorge Mendes među evropskim klubovima. Francuski treneri se ne prodaju tako dobro velikim agentima. Stvari su se promijenile, veze su najbitnije. Ja kada sam 1996. godine dolazio u Arsenal nije me tamo doveo nikakav agent", govori Wenger.

Usporedio je zatim Portugalca Andrea Villasa-Boasa i Laurenta Blanca.

"Andre Villas-Boas je dobar, baš dobar trener, ali je isto tako i Laurent Blanc dobar. Nevjerovatno je da on nema klub", dodao je Wenger.

Promo

Top Komentari

Ivica_Osim8
sta se vi zalite zamislite kako je tek nama u svemu ne samo u trenerima
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi