Wenger najavljuje kraj velike ere i ističe da zna ko će naslijediti Ronalda i Messija

Smjena generacije

Wenger najavljuje kraj velike ere i ističe da zna ko će naslijediti Ronalda i Messija

E. Škorić

Bivši menadžer Arsenala Arsene Wenger svjestan je da se bliži kraj eri Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Wenger je poput mnogih impresioniran onime što su proteklih godina uradili 35-godišnji Ronaldo i Messi (32) igrajući za velike klubove, no također je činjenica da ulaze u pozne godine i da im se bliži kraj.

"Lionel Messi i Ronaldo... Nikada prije nismo vidjeli takve igrače koji bi mogli biti toliko kreativni u bilo kojoj teškoj situaciji. Uprkos tome, reći ću da se era Messija i Ronalda bliži kraju i vrijeme je da nam se dokažu nove generacije", izjavio je Wenger.

Kada 'nestanu' Portugalac i Argentinac, neko opet mora da ih naslijedi na tronu, a ako pitate Wengera - nasljednici se znaju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mbappe može postati najbolji, a naravno ne zaboravite ni na Neymara", istakao je Wenger u intervjuju za talkSPORT.

Dvojac iz PSG-a uistinu ima sve predispozicije da postane najbolji na svijetu, mada će mnogi reći da danas ima i perspektivnijih nogometaša, koji će u budućnosti imati priliku da budu na najvećoj sceni i da ih nazivamo "novim Messijem" ili "novim Ronaldom".

Top Komentari

Tuzlasjever
Ne vjerujem da ce dugo vremena neko odskakati kao ova dvojica kad se povuku.
3 0
Pajkan
Ova nova dvojica i u Francuskoj ligi stekaju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti