Wenger: Da igrači žive kao ja, bili bi uvijek u formi
FOTO: EPA

Trener Arsenala

Wenger: Da igrači žive kao ja, bili bi uvijek u formi

Već dvije decenije Arsene Wenger obnaša funkciju trenera londonskog Arsenala. 

Francuz je trenutno najstariji menadžer u Premiershipu, a u razgovoru za medije u Engleskoj istakao je da je posve zadovoljan načinom na koji se posvetio fudbalu istakavši i da se plaši trenutka kada će morati u mirovinu.

"Postao sam trener sa 33 godine. Radio sam svakog dana cijelog života zbog toga što volim ovaj posao. Naravno da se plašim povlačenja jer će mi nedostajati ono što volim", izjavio je Wenger i potom otkrio kako bi izgledao njegov razgovor s Bogom.

"Oduvijek sam govorio da ako jednog dana odem u raj i Bog me pita: 'Da li želiš da uđeš? Šta si uradio u svom životu?', jedini odgovor koji ću imati je: 'Pokušavao sam uvijek da pobjeđujem'. On bi pitao da li je to sve što sam uradio, a ja bih rekao da to nije toliko lako kao što možda izgleda."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dodao je potom Wenger kako izgleda njegov život izvan Emiratesa.

"Treniram svakog dana. Trčanje? Sve radim. Kada bi svi fudbaleri živjeli kao ja, bili bi u formi tokom cijele sezone. Trčim i van treninga. Imam svoje načine kako se pripremam za utakmice. Od malih nogu volio sam da se takmičim, ne znam odakle to potiče, jer neki članovi porodice nisu bili takvi", dodao je trener Arsenala.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi