Wenger: Davali smo Monacu 100 miliona eura za Lemara
Foto: EPA

Potvrdio nagađanja

Wenger: Davali smo Monacu 100 miliona eura za Lemara

Arsene Wenger je u razgovoru za Telefoot priznao kako je Arsenal ponudio 100 miliona eura za Thomasa Lemara. 

Tokom ljetnog prijelaznog roka Arsenal je bio uporan u namjeri da dovede Lemara u svoje redove, no Monaco je ostao dosljedan u namjeri da ga zarži, čak i unatoč ponudi Topnika teškoj 100 miliona eura.

"Lemar je odlučio ostati u Monacu. Jesmo li poslali ponudu od 100 miliona eura? Da, i poslat ćemo novu", kazao je Wenger, koji o 21-godišnjem fudbaleru ima samo riječi hvale.

"On je uvijek spreman primiti loptu, kompletan je igrač, ofanzivno i defanzivno." 

Ovog igrača su željeli još neki velikani, među kojima je i Liverpool, a u jednom momentu je izgledalo i da je blizu Barcelone nakon što se realizovao transfer Neymara u Paris Saint-Germain. Ipak, unatoč velikom interesu on je odlučio ostati u Monacu još neko vrijeme. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

U prošloj sezoni Lemar je u svim takmičenjima odigrao 55 utakmica, postigavši pritom 14 pogodaka uz 17 asistencija. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi