Wenger dobio ponudu kojom bi postao najplaćeniji trener na svijetu

Stigla ponuda iz Kine

Wenger dobio ponudu kojom bi postao najplaćeniji trener na svijetu

Endin Čaušević

Iskusni francuski stručnjak Arsene Wenger potvrdio je nedavno da će na kraju ove sezone nakon 22 godine napustiti klupu Arsenala.

Wenger je u londonski klub stigao davne 1996. godine, a u razgovoru sa čelnim ljudima kluba odlučeno je da nakon 22 godine napusti klupu Topnika. Francuski stručnjak je to potvrdio prije nekoliko dana, ali je poručio da neće u penziju, te da će nastaviti svoju trenersku karijeru.

Engleski mediji špekulišu da Wenger na stolu već ima nekoliko ponuda iz Francuske i Engleske, ali i iz daleke Kine. Bogati vlasnici kineskih klubova sigurno bi željeli dovesti Wengera, a Telegraph piše da je trener Arsenala već dobio ponudu koju će teško odbiti.

Navodno, jedan od kineskih klubova već je kontaktirao Wengera i ponudio mu godišnju platu od nevjerovatnih 24 miliona funti. Ukoliko francuski stručnjak odluči prihvatiti ovu ponudu onda će postati najplaćeniji trener na svijetu čime bi prestigao selektora Kine, Marcella Lippija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, mnogi vjeruju da je Wengerova želja da ostane u Evropi, a navodno ovaj iskusni trener strpljivo čeka rasplet situacije u PSG-u gdje bi mogao dobiti funkciju sportskog direktora.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi