Wenger: Dobro je što se Lacazette vratio, to nam daje više opcija

Trener Arsenala o svom napadaču

Wenger: Dobro je što se Lacazette vratio, to nam daje više opcija

Trener Arsenala Arsene Wenger zadovoljan je što se francuski napadač Alexandre Lacazette vratio na teren nakon povrede i poručuje da će njegovom timu to sada dati više opcija. 

Lacazette se nije snašao onako kako su navijači Arsenala priželjkivali kada je došao iz Lyona, ali ipak postiže golove i predstavlja opasnost po protivnika. Baš zbog toga Wenger može biti sretan što ga je dobio nazad.

"Dobro je što se vratio, jer nam on sada pruža više opcija u napadu. Sada shvatam, kada ga vidim na treningu, da jedno vrijeme nije bio onaj pravi", rekao je Wenger i nastavio:

"To objašnjava zašto je imao problema sa postizanjem golova. On je uvijek bio uporan i govorio: 'OK sam, ok sam'. Ali, to je ono što fudbaleri rade. Nije bilo drastične razlike ranije, bio je dobar igrač. Ali, mislim da se u zadnjih sedam ili osam utakmica koje je odigrao osjetilo da nije potzpuno slobodan zbog problema sa koljenom".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Lacazette je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao ukupno 30 utakmica za Arsenal i postigao je 10 golova uz četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti