Wenger: Guardiola će se šokirati u Engleskoj

Novo iskustvo za Pepa

Wenger: Guardiola će se šokirati u Engleskoj

Menadžer Arsenala Arsene Wenger dao je svoj komentar na Guardiolino prihvatanje ponude Manchester Cityja.

Španski trener će od naredne sezone sjediti na klupi Građana, ostat će najplaćeniji trener na svijetu i zarađivati još više, ali mu neće biti lako.

"Guardiolini impresivni uspjesi u Španiji i Njemačkoj ne garantuju uspjeh i u Engleskoj. Ako pogledate snagu i žilavost Premier lige, vidjet ćete da je teško imati visok postotak pobjeda. Premier liga je najteža liga da se u njoj bude konstantan", rekao je Wenger, te dodao:

"Ovdje u Engleskoj je najžešći tempo. Raspored je gust i Guardiola bi se na početku mogao šokirati. Svima je teško kada počinju svoj trenerski posao u Premier ligi".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pep Guardiola je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio Barcelonu i Bayern, sa kojim je bilježio fenomenalne rezultate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije